Läcker lök- och tomatpaj

[ tillbaka ]

[6 port]

1 purjolök
6 medelstora tomater
125 gr fetaost
3 dl riven hårdost
6-8 finstrimlade basilikablad
3 ägg
2 dl mjölk
salt, peppar

Tillagning:
Gör en vanlig pajdeg.

Skär purjon i strimlor och fräs någon minut. Lägg i pajskalet. Häll det mesta av den rivna osten över purjon men spara lite. Gör ett kryss i tomaterna och doppa dem i kokande vatten. Dra av skalet. Skär av ett lock och gröp ur kärnorna. Riv fetaosten grovt eller skär i små tärningar. Lägg osten i tomaterna. Strö över basilika. Placera tomaterna i pajskalet. Vispa samman ägg, mjölk, krydda och häll smeten runt om tomaterna. Strö över resten av den rivna osten.

Grädda i 200 grader i ca 30 minuter eller tills pajen fått fin färg och känns färdig.


[ tillbaka ]