Kycklinggratäng

[ tillbaka ]

[ 4 port ]

1 färdiggrillad kyckling (alt. 4 kycklingfiléer)
1 stor grön paprika (2)
3 dl grädde (matlagningsgrädde)
1 krossad vitlöksklyfta (2)
1-2 tsk curry (1)
1-4 tsk Sambal Oelek (3)
1 dl rabarber- eller mango chutney (Mango)

Det som står inom parantes är vad vi använder
när vi gör denna maträtt. Men du kan själv bestämma hur starkt det skall bli genom att
variera mängderna.

Tillagning:
Rensa kycklingen och lägg bitarna i en eldfast ugnsform. Om du använder dig av kycklingfiléer stek dessa först och finfördela dem i formen. Strimla den gröna paprikan fint och bred ut det över kycklingen. Vispa grädden och rör ner den krossande vitlöksklyftan, curryn, Sambal Oelek och Rabarber- eller Mango chutneyn. Häll den i formen över kycklingen och den strimlade paprikan.

Grädda i ugnen 20 min. 225 °C

Servera med ris eller pressad potatis.


[ tillbaka ]